Ocena przepisu
Ten przepis został już przez Ciebie oceniony
Składniki
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
6 x 100 g
3 x 100 g
sztuka (70 g)
50 g
porcja (25 g)
5 g
3 x sztuka (1 g)
duża porcja (3 g)
3 x 1 g
opakowanie (8 g)
2 x szczypta (2 g)
porcja (10 g)
2 x duża szklanka (500 ml)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
Opis przygotowania przepisu
1
Grzyby zalać wodą i moczyć kilka godzin ( można całą noc) . Wyjąc z wody i pokroić na mniejsze kawałki, małe grzybki zostawić całe. Wodę z grzybów pozostawić, nie wylewać.
2
Kapustę kiszoną odcisnąć. Gdy jest zbyt kwaśna, można przelać woda i odcedzić lub zalać dużą ilością wody , obgotować i odcedzić. Odciśniętą kapustę zalać wodą , gotować w dużym garnku pod przykryciem ok. 1 godzinę.
3
W tym czasie mięso pokroić w kostkę. Podsmażyć na smalcu. Mocno przyrumienić. Dodać do kapusty.
4
Pokrojoną cebulę zeszklić na smalcu. Dodać pokrojony boczek i kiełbasę. Smażyć razem kilka minut. Dodać do kapusty.
5
Dodać pokrojone grzyby, śliwki suszone , wodę z grzybów i wszystkie przyprawy. Gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu 2 - 3 godziny co jakiś czas mieszając i ewentualnie dolać wodę, aby bigos się nie przypalał.
Bigos im dłużej gotowany, tym lepszy
{{data.energy}}2 222 kcal
Lub {{data.energyAlt}}9 305 kJ ● Wartość energetyczna
{{data.protein}}213 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}62,4 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 17,6 g
{{data.fat}}123 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{data.saturatedFattyAcid}} 47,9 g
Kwasy tłuszczowe trans
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Mono nienasycone
{{data.monoSaturated}} 4,7 g
Wielonienasycone
{{data.polySaturated}} 1,4 g
Cholesterol
{{data.cholesterol}} 369 mg
Błonnik
{{data.fiber}} 12,9 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fiber}} g
Sól
{{data.salt}} 13,6 g
Wapń
{{data.calcium}} 90,9 mg
Sód
{{data.sodium}} 0 g
Woda
{{data.water}} 1 068 g
PHE
{{data.phe}} 10 714 mg
{{calculated.percentage}}%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Dzienny poziom aktywności
Wróć
Uzupełnij swój profil
Waga docelowa
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
{{targetWeightMessageText}}
Utwórz konto
{{errors.message}}
Wróć
Zarejestruj się
E-mail
Hasło
Hasło musi mieć co najmniej 6 znaków!
{{errors.message}}
Wróć
Wysłaliśmy Ci wiadomość weryfikacyjną!
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość weryfikacyjną na adres {{profile.email}}. W wiadomości e-mail kliknij przycisk "Dokończ rejestrację", a następnie zaloguj się.
Wróć
Zaloguj
E-mail
Hasło
{{errors.message}}
Nie pamiętasz hasła?
Wróć
Nie pamiętasz hasła?
Podaj adres e-mail użyty podczas rejestracji i zaznacz pole bezpieczeństwa „Nie jestem robotem”. Hasło zostanie do Ciebie wysłane automatycznie.
E-mail
Wróć
Wysłano
Nowe hasło zostało wysłane na Twój e-mail!
Skład wartości odżywczych
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Użytkownicy Premium nie widzą reklam
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu
Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii
Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.
Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.
Dine4Fit © 2024 Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dine4Fit © 2024 Wszelkie prawa zastrzeżone.