Ciasteczka z białą glazurą i pistacjami
({{foodstuff.foodstuff.foodstuffBrandTitle}})Ocena przepisu
Ten przepis został już przez Ciebie oceniony
Składniki
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
140 x 1 g
130 x 1 g
2 x sztuka (55 g)
łyżeczka (5 g)
150 x 1 g
łyżka (10 ml)
80 g
porcja (15 g)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
Opis przygotowania przepisu
1
Miękkie masło wymieszać z cukrem i ekstraktem waniliowym ( można zastąpić cukrem wanilinowym) do otrzymania jednolitej masy.
2
Dodać jedno całe jajko i jedno żółtko. Zagnieść. Dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zagnieść jednolite ciasto.
3
Zawinąć ciasto w folię i wstawić do lodówki na około pół godziny.
4
Wyjąć ciasto z lodówki. Rozwałkować posypując niewielką ilością mąki na grubość ok. 5 milimetrów. Wycinać foremkami kształty ciasteczek.
5
Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. Ciasteczka układać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika i piec ok. 10 minut. Wyjąć, wystudzić i dekorować.
6
Glazura : - ubijać białko jajka ok. 1 minutę ( ja to robiłam widelcem w niedużej miseczce) - wlać sok z cytryny - stopniowo dodawać cukier puder - ubijać ok. 5 minut do otrzymania dość gęstej i białej masy
7
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Polukrować ciasteczka glazurą. Posypać posiekanymi pistacjami i tworzyć wzorki z czekolady
Czas przygotowania 1 godz.
{{data.energy}}3 798 kcal
Lub {{data.energyAlt}}15 902 kJ ● Wartość energetyczna
{{data.protein}}62,1 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}477 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 291 g
{{data.fat}}180 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{data.saturatedFattyAcid}} 82,1 g
Kwasy tłuszczowe trans
{{data.transFattyAcid}} 3,8 g
Mono nienasycone
{{data.monoSaturated}} 42 g
Wielonienasycone
{{data.polySaturated}} 6,9 g
Cholesterol
{{data.cholesterol}} 810 mg
Błonnik
{{data.fiber}} 7,6 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fiber}} g
Sól
{{data.salt}} 3,4 g
Wapń
{{data.calcium}} 90 mg
Sód
{{data.sodium}} 0 g
Woda
{{data.water}} 33,9 g
PHE
{{data.phe}} 3 105 mg
{{calculated.percentage}}%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Dzienny poziom aktywności
Wróć
Uzupełnij swój profil
Waga docelowa
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
{{targetWeightMessageText}}
Utwórz konto
{{errors.message}}
Wróć
Zarejestruj się
E-mail
Hasło
Hasło musi mieć co najmniej 6 znaków!
{{errors.message}}
Wróć
Wysłaliśmy Ci wiadomość weryfikacyjną!
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość weryfikacyjną na adres {{profile.email}}. W wiadomości e-mail kliknij przycisk "Dokończ rejestrację", a następnie zaloguj się.
Wróć
Zaloguj
E-mail
Hasło
{{errors.message}}
Nie pamiętasz hasła?
Wróć
Nie pamiętasz hasła?
Podaj adres e-mail użyty podczas rejestracji i zaznacz pole bezpieczeństwa „Nie jestem robotem”. Hasło zostanie do Ciebie wysłane automatycznie.
E-mail
Wróć
Wysłano
Nowe hasło zostało wysłane na Twój e-mail!
Skład wartości odżywczych
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Użytkownicy Premium nie widzą reklam
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu
Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii
Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.
Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.
Dine4Fit © 2024 Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dine4Fit © 2024 Wszelkie prawa zastrzeżone.