Ocena przepisu
Ten przepis został już przez Ciebie oceniony
Składniki
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
5 x 100 g
3 x 100 g
2 x opakowanie (100 g)
sztuka (70 g)
10 g
2 x porcja (40 g)
łyżka (10 ml)
szczypta (2 g)
duża porcja (3 g)
2 x sztuka (1 g)
5 g
porcja (5 g)
2 x duża szklanka (500 ml)
opakowanie (8 g)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
Opis przygotowania przepisu
1
Fasolę namoczyć w wodzie na kilka godzin (całą noc). Następnie fasolę odcedzić, ponownie zalać wodą, dodać kilka ziaren pieprzu, ziarno ziela angielskiego, listek laurowy i gotować na małym ogniu do miękkości (1,5-2godziny). Uzupełniać wodę, jeśli gęstnieje. Woda powinna przykrywać fasolę.
2
Boczek pokroić w kostkę. Przysmażyc na odrobinie oleju. Dodać do fasoli. Podobnie pokroić kiełbasę i również przysmażyc, i dodać do fasoli. Zeszklić pokrojoną cebulę na tłuszczu pozostałym ze smażenia kiełbasy. Pod koniec smażenia wrzucić posiekany czosnek. Dodać do fasoli.
3
Gotować razem kilkanaście minut przyprawiając solą, pieprzem, papryka, cayenne oraz dużą ilością majeranku. Dodać także przecież pomidorowy.
4
Na suchej patelni rozgrzać mąkę - 2 łyżki. Wlać stopniowo zimną wodę (kilka łyżek) , wymieszać i wlać do fasolki. Można też po prostu rozśmieszać mąkę z wodą i wlać do potrawy.
Danie jednogarnkowe. Klasyczna potrawa kuchni polskiej.
{{data.energy}}2 967 kcal
Lub {{data.energyAlt}}12 424 kJ ● Wartość energetyczna
{{data.protein}}188 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}273 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 8 g
{{data.fat}}103 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{data.saturatedFattyAcid}} 35,7 g
Kwasy tłuszczowe trans
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Mono nienasycone
{{data.monoSaturated}} 6,2 g
Wielonienasycone
{{data.polySaturated}} 3 g
Cholesterol
-
Błonnik
{{data.fiber}} 4,2 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fiber}} g
Sól
{{data.salt}} 13,6 g
Wapń
{{data.calcium}} 32,9 mg
Sód
{{data.sodium}} 0 g
Woda
{{data.water}} 1 069 g
PHE
{{data.phe}} 9 423 mg
{{calculated.percentage}}%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Dzienny poziom aktywności
Wróć
Uzupełnij swój profil
Waga docelowa
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
{{targetWeightMessageText}}
Utwórz konto
{{errors.message}}
Wróć
Zarejestruj się
E-mail
Hasło
Hasło musi mieć co najmniej 6 znaków!
{{errors.message}}
Wróć
Wysłaliśmy Ci wiadomość weryfikacyjną!
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość weryfikacyjną na adres {{profile.email}}. W wiadomości e-mail kliknij przycisk "Dokończ rejestrację", a następnie zaloguj się.
Wróć
Zaloguj
E-mail
Hasło
{{errors.message}}
Nie pamiętasz hasła?
Wróć
Nie pamiętasz hasła?
Podaj adres e-mail użyty podczas rejestracji i zaznacz pole bezpieczeństwa „Nie jestem robotem”. Hasło zostanie do Ciebie wysłane automatycznie.
E-mail
Wróć
Wysłano
Nowe hasło zostało wysłane na Twój e-mail!
Skład wartości odżywczych
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Użytkownicy Premium nie widzą reklam
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu
Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii
Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.
Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.
Dine4Fit © 2024 Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dine4Fit © 2024 Wszelkie prawa zastrzeżone.