Ocena przepisu
Ten przepis został już przez Ciebie oceniony
Składniki
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
600 x 1 ml
sztuka (100 g)
sztuka (70 g)
porcja (100 g)
100 g
100 g
50 x 1 g
5 x 1 g
2 x 1 g
szczypta (2 g)
porcja (2 g)
15 x 100 g
porcja (10 g)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
Opis przygotowania przepisu
1
Podsmażyć pokrojone w kostkę warzywa na maśle na złoty kolor, następnie dodać cebulę, liść laurowy i ziele angielskie. Wlać bulion i gotować przez 15 minut.
2
Wlać śmietanę i gotować przez kolejne 10 minut. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
3
Na suchej patelni podsmażyć gruboziarnistą kaszę mannę i wlać do zupy. Gotować przez 5 minut i odstawić zupę na bok. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Mięso z kości, które użyliśmy do bulionu, możemy obrać i wykorzystać w zupie.
4
WSKAZÓWKA: Kasza lekko zagęści zupę i będzie imitować ikrę karpia.
Nieodłącznym elementem wigilijnego stołu jest z pewnością zupa rybna, której podstawą jest oczywiście uczciwy bulion rybny. A potem to już zależy od Ciebie, jak bardzo popuścisz wodze fantazji i dodasz inne składniki. Albo na ile zainspirujesz się naszym przepisem. Zaprojektowaliśmy ją tak, aby przede wszystkim cieszyła oko. Nasza zupa ma piękne kolory, które nadają jej świeżości. Tę cechę zachowuje również po skosztowaniu. Jeden talerz może nie wystarczyć.
{{data.energy}}5 936 kcal
Lub {{data.energyAlt}}24 853 kJ ● Wartość energetyczna
{{data.protein}}171 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}1 111 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 27,9 g
{{data.fat}}77,3 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{data.saturatedFattyAcid}} 42,5 g
Kwasy tłuszczowe trans
{{data.transFattyAcid}} 1,4 g
Mono nienasycone
{{data.monoSaturated}} 14 g
Wielonienasycone
{{data.polySaturated}} 3,9 g
Cholesterol
{{data.cholesterol}} 120 mg
Błonnik
{{data.fiber}} 57,3 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fiber}} g
Sól
{{data.salt}} 2,9 g
Wapń
{{data.calcium}} 290 mg
Sód
{{data.sodium}} 0 g
Woda
{{data.water}} 346 g
PHE
{{data.phe}} 8 566 mg
{{calculated.percentage}}%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Dzienny poziom aktywności
Wróć
Uzupełnij swój profil
Waga docelowa
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
{{targetWeightMessageText}}
Utwórz konto
{{errors.message}}
Wróć
Zarejestruj się
E-mail
Hasło
Hasło musi mieć co najmniej 6 znaków!
{{errors.message}}
Wróć
Wysłaliśmy Ci wiadomość weryfikacyjną!
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość weryfikacyjną na adres {{profile.email}}. W wiadomości e-mail kliknij przycisk "Dokończ rejestrację", a następnie zaloguj się.
Wróć
Zaloguj
E-mail
Hasło
{{errors.message}}
Nie pamiętasz hasła?
Wróć
Nie pamiętasz hasła?
Podaj adres e-mail użyty podczas rejestracji i zaznacz pole bezpieczeństwa „Nie jestem robotem”. Hasło zostanie do Ciebie wysłane automatycznie.
E-mail
Wróć
Wysłano
Nowe hasło zostało wysłane na Twój e-mail!
Skład wartości odżywczych
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Użytkownicy Premium nie widzą reklam
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu
Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii
Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.
Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.
Dine4Fit © 2024 Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dine4Fit © 2024 Wszelkie prawa zastrzeżone.