Dr. Oetker Słodka Manufaktura Glazura do ciast z owocami krystaliczna 10 g
Sposób przygotowania: 1. Zagotuj wodę i odmierz 250 ml. 2. Zawartość torebki wsyp do naczynia z gorącą wodą, dodaj 2 płaskie łyżki cukru i wymieszaj rózgą (ok. 3 min) do całkowitego rozpuszczenia. 3. Naczynie z rozmieszaną glazurą odstaw nie mieszając na ok. 15-17 min w temp. pokojowej do momentu aż zacznie tężeć. W czasie tężenia glazura może być mniej klarowna. To typowe dla pektyny. 4. Tężejącą glazurę rozprowadź na owocach łyżką. Jeśli glazura za bardzo stężeje, możesz ją ponownie podgrzać do stanu płynnego i ostudzić do uzyskania lekko tężejącej konsystencji. 5. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na ok. 15 min, aż glazura całkowicie zastygnie. Wystarcza na pokrycie ciasta Ø 26 cm
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.