HiPP BIO Na Dobranoc Kaszka mleczno-zbożowa manna z bananami od 6. miesiąca 500 g (2 x 250 g)
Sposób przygotowania: Kaszkę przygotowuj zgodnie z poniższym opisem. Pamiętaj, że wielkość porcji należy dopasować do wieku i apetytu dziecka. 1. Do przygotowania kaszki zawsze używaj przegotowanej wody, schłodzonej do temperatury ok. 50°C. 2. Do miseczki wsyp odpowiednią (zgodną z poniższą tabelą) ilość proszku. 3. Odmierz odpowiednią (zgodną z poniższą tabelą) ilość przegotowanej wody, zalej nią proszek i wymieszaj. 4. Pozostaw na ok. 1 min do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Sprawdź temperaturę. Objętość porcji: Wiek od 6. miesiąca / Proszek 50 g (4-5 łyżek stołowych) / Woda 140 ml / Porcja 190 g Wiek od 8. miesiąca / Proszek 55 g (ok. 5 łyżek stołowych) / Woda 155 ml / Porcja 210 g w celu przygotowania mniejszej porcji / Proszek 45 g (ok. 4 łyżek stołowych) / Woda 130 ml / Porcja 175 g Ważne informacje: - Dla zdrowia Twojego dziecka ważne jest przestrzeganie sposobu przygotowania kaszki. - Zawsze podawaj kaszkę łyżeczką i przygotowuj ją bezpośrednio przed karmieniem. - Po każdym użyciu starannie zamknij torebkę. Przechowuj ją w higienicznych warunkach, w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3-4 tygodni po otwarciu. - Nie podgrzewaj kaszki w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!) - W celu ochrony ząbków dziecka przed próchnicą nie podawaj kaszki po wieczornej pielęgnacji jamy ustnej.