Zupa krem z pomidorów
Ocena przepisu
Składniki
5 x sztuka (100 g)
porcja (3 g)
mała sztuka (80 g)
łyżka (10 ml)
porcja (150 g)
10 x 1 g
porcja (4 g)
20 x 1 g
porcja (10 g)
duża porcja (3 g)
szczypta (2 g)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
porcja
Opis przygotowania przepisu
1
W garnku o głębokim dnie rozgrzewamy oliwę i wrzucamy posiekany czosnek, pokrojoną w kostkę marchewkę i chwilę podsmażamy.
2
Pomidory oraz batata kroimy w grubszą kostkę i wrzucamy do garnka. Smażymy 5 minut razem.
3
Do garnka wlewamy 500ml zimnej wody, dodajemy pastę miso. Przykrywamy i gotujemy 20 minut.
4
Do ugotowanej zupę dodajemy przyprawy, bazylię oraz jogurt i miksujemy na gładki krem.
5
Chleb tostowy smarujemy margaryną i tostujemy na patelni. Zupę podajemy z grzanką.
Szybka i bardzo rozgrzewająca zupa.
669 kcal
Lub 2 799 kJ ● Wartość energetyczna
19,6 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
100 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Cukry
28,7 g
16,6 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Nasycone kwasy tłuszczowe
2,8 g
Kwasy tłuszczowe trans
0 g
Mono nienasycone
7,4 g
Wielonienasycone
1,5 g
Cholesterol
-
Błonnik
22,4 g
Zalecane dzienne spożycie: 0 g
Sól
3,9 g
Wapń
82,7 mg
Sód
g -
Woda
544 g
PHE
979 mg
0%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Stały wydatek energii
Nieznaczna aktywność
Skład wartości odżywczych
14 %
73 %
21 %
12 %
2 %
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu

Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii

Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.

Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.