Witamina P (biowlawonoidy)
Do podstawowych naturalnych źródeł witaminy P należą:
owoce cytrusowe (szczególnie ich biaława skórka pod skórką), morele, jagody, owoce dzikiej róży, wiśnie, gryka
Po co nam witamina P?
zwiększa skuteczność witaminy C.
pomaga leczyć obrzęki
pomaga przy chorobach ucha wewnętrznego, zawrotach głowy
działa zapobiegawczo przeciwko infekcjom
zmniejsza krwawienie z dziąseł
wzmacnia ściany naczyń włosowatych i zapobiega ich uszkodzeniom
owoce cytrusowe (szczególnie ich biaława skórka pod skórką), morele, jagody, owoce dzikiej róży, wiśnie, gryka
Po co nam witamina P?
zwiększa skuteczność witaminy C.
pomaga leczyć obrzęki
pomaga przy chorobach ucha wewnętrznego, zawrotach głowy
działa zapobiegawczo przeciwko infekcjom
zmniejsza krwawienie z dziąseł
wzmacnia ściany naczyń włosowatych i zapobiega ich uszkodzeniom
Tytuł | |||||
---|---|---|---|---|---|