Produkty spożywcze
keyboard_arrow_right
Witaminy
keyboard_arrow_right
Witamina P (biowlawonoidy)

Witamina P (biowlawonoidy)

Do podstawowych naturalnych źródeł witaminy P należą:
owoce cytrusowe (szczególnie ich biaława skórka pod skórką), morele, jagody, owoce dzikiej róży, wiśnie, gryka
Po co nam witamina P?

zwiększa skuteczność witaminy C.
pomaga leczyć obrzęki
pomaga przy chorobach ucha wewnętrznego, zawrotach głowy
działa zapobiegawczo przeciwko infekcjom
zmniejsza krwawienie z dziąseł
wzmacnia ściany naczyń włosowatych i zapobiega ich uszkodzeniom
Tytuł Wartość energetyczna (kcal) Białka (g) Węglowodany (g) Tłuszcze (g) Błonnik (g)
0 0 0 0
94 1,2 22 0,2 2
25,3 0,96 4,1 0,23 1,6
84,5 1,7 18,6 0,1 1,4
12,3 0,5 1 0,7
151 12,4 0,94 10,9
73,2 0,4 17 0 2
15,8 0,82 2,3 0,18 0,93
0 0 0 0 0
0 0 0 0
Wierszy na stronę:
1 - 10 z  860591
keyboard_arrow_left
1
keyboard_arrow_right
phone Pobierz aplikację
App
Dine4Fit © 2024 Wszelkie prawa zastrzeżone.
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Ocena