Produkty spożywcze
keyboard_arrow_right
Minerały
keyboard_arrow_right
Molibden

Molibden

Do podstawowych naturalnych źródeł molibdenu należą:
nabiał, ziemniaki, zboża, rośliny strączkowe, jaja, kapusta, podroby
Po co nam molibden?

wspomaga wchłanianie fluoru do tkanek zęba
działa antybakteryjnie i tym samym chroni szkliwo
jest ważny w procesie podziału komórek oraz w rozwoju nowych, zdrowych komórek
Tytuł Wartość energetyczna (kcal) Białka (g) Węglowodany (g) Tłuszcze (g) Błonnik (g)
0 0 0 0
94 1,2 22 0,2 2
25,3 0,96 4,1 0,23 1,6
151 12,4 0,94 10,9
15,8 0,82 2,3 0,18 0,93
748 0,7 0,52 82,6
43,4 1,4 8,9 0,25 2,6
62,7 0,37 12,9 0,4 3,1
133 3,5 23,7 2,5 1,2
24,1 1,1 3,9 0,14 1,5
Wierszy na stronę:
1 - 10 z  1377
keyboard_arrow_left
1
keyboard_arrow_right
phone Pobierz aplikację
App
Dine4Fit © 2024 Wszelkie prawa zastrzeżone.
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Ocena