Arla Finello Pizza Ser wiórkowany 150 g
Pizza z szynką i serem Arla Finello Pizza Ciasto: 2 szklanki mąki; 5 dkg drożdży; 1/2 szklanki wody; łyżka cukru; 2 łyżki oliwy z oliwek; łyżeczka soli. Farsz: - 140 g szynki, pokrojonej w cienkie paski; - 150 g cienkich plasterków cebuli; - 1 papryka, pokrojona w paski; - 1 pomidor; - 150 g sera w wiórkach Arla Finello Pizza; - sos pomidorowy; - 1 łyżeczka oregano; - 1 łyżeczka suszonej bazylii; - oliwa z oliwek; Czas w piekarniku: ok. 40 min. w temperaturze 250°C - Sposób przyrządzania: Drożdże rozprowadzić z cukrem i połączyć z mąką. Dodać wodę i sól. Całość wyrobić na gładką masę, odchodzącą od palców. Dodać oliwę z oliwek. Tak przygotowane ciasto włożyć do naczynia, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Ciasto powinno zwiększyć swą objętość trzykrotnie. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym i rozprowadzić na nim cienką warstwę wyrośniętego ciasta. Na ciasto wylać sos pomidorowy. Całość obłożyć szynką, papryką, pomidorem i cebulą. Piec w środkowej części piekarnika. Na ok. 10 min. przed końcem pieczenia wyjąć pizzę i posypać serem w wiórkach Arla Finello Pizza oraz oregano.
Przechowywać w temperaturze od +2° do 8°C.


