Bebilon Comfort 1 Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego dla niemowląt od urodzenia 400 g
Tabela żywienia Bebilon Comfort 1 O ile lekarz nie zaleci inaczej wiek niemowlęcia 1. miesiąc Liczba porcji na dobę 7 Woda (ml) na 1 porcję 90-120 Liczba płaskich miarek na 1 porcję 3-4 wiek niemowlęcia 2-3. miesiąc Liczba porcji na dobę 6 Woda (ml) na 1 porcję 120 Liczba płaskich miarek na 1 porcję 4 wiek niemowlęcia 4. miesiąc Liczba porcji na dobę 6 Woda (ml) na 1 porcję 150 Liczba płaskich miarek na 1 porcję 5 wiek niemowlęcia 5-6. miesiąc liczba porcji na dobę 4 woda (ml) na 1 porcję 180 liczba płaskich miarek na 1 porcję 6 Standardowy roztwór: 100 ml gotowego do spożycia produktu = 90 ml wody + 3 płaskie miarki produktu = 276 kJ (66 kcal). 1 płaska miarka = 4,6 g proszku Wartości podane w tabeli należy traktować orientacyjnie. Wielkość i liczbę posiłków dostosuj do potrzeb Twojego dziecka. Sposób przygotowania: bez gotowania 1. Umyj ręce i wyparz naczynia potrzebne do przygotowania produktu. Wygotuj butelkę i smoczek w wodzie przez 10 minut. 2. Gotuj świeżą wodę pitną przez 5 minut; pozostaw do schłodzenia (do ok. 40°C). Sprawdź tabelę żywienia. Wlej dokładną ilość uprzednio przegotowanej ciepłej wody do wygotowanej butelki. 3. Nie gotuj ani nie podgrzewaj produktu w kuchence mikrofalowej, by uniknąć zagrożenia oparzeniem. 4. Używaj wyłącznie załączonej miarki. Odmierz dokładną ilość płaskich, nieubitych miarek produktu Bebilon Comfort 1. 5. Zamknij butelkę i potrząśnij do całkowitego rozpuszczenia proszku. Załóż na butelkę wygotowany smoczek. 6. Sprawdź temperaturę produktu wewnętrzną stroną przegubu dłoni. Umyj butelkę i smoczek zaraz po użyciu. Uwaga! Karmienie piersią jest najwłaściwszym sposobem żywienia niemowlęcia.
- Produkt w puszce zamkniętej fabrycznie jak i po jej otwarciu należy przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25°C. - Nie przechowywać w lodówce. - Chronić od wilgoci. - Po otwarciu przechowywać puszkę szczelnie zamkniętą. - Zużyć nie później niż 4 tygodnie po otwarciu puszki. - Nie zaleca się przesypywania produktu do innych pojemników.