Delecta Babeczki nadziane budyniem smak waniliowy 315 g
Przygotować: Do budyniu 100 ml mleka Do ciasta 2 jaja 100 ml mleka 75 ml oleju (1/3 szklanki) Przygotowanie budyniu: 1) Wlej mleko do szklanki (schłodzone lub o temp. pokojowej). 2) Wsyp zawartość torebki z budyniem, energicznie mieszaj łyżeczką, do gładkiej konsystencji (ok. 1 min). 3) Odstaw na ok. 5 min do zgęstnienia. Czas przygotowania ciasta jest czasem gęstnienia budyniu. Budyń najlepiej smakuje po upieczeniu. Przygotowanie ciasta: 1) Nagrzej piekarnik do temp. 180°C bez termoobiegu. Wyłóż na blachę z wyposażenia piekarnika 12 foremek. 2) Do wysokiego naczynia wbij jaja, dodaj mleko i olej, wsyp zawartość torebki z ciastem i dobrze wymieszaj łyżką, do gładkiej konsystencji (ok. 0,5 min). 3) Połowę ciasta rozłóż równo do 12 foremek (ok. 0,5 łyżki ciasta). 4) Przygotowany budyń wyłóż na środek każdej babeczki (ok. 1 łyżeczki). 5) Przykryj budyń pozostałym ciastem. 6) Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 18-23 min.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.