Diamant Cukier puder z aromatem cytrynowym 250 g
Lukier cytrynowy 250 g cukru pudru Diamant z aromatem cytrynowym, 4-6 łyżek stołowych gorącej wody Cukier puder z aromatem cytrynowym przesiać, stopniowo dolewać wodę i mieszać, aż do uzyskania gęstej płynnej masy. Tak przygotowanym lukrem od razu polać ciasto. Babeczki cytrynowe (10 szt.) 200 g cukru pudru Diamant z aromatem cytrynowym, 2 jajka, 225 g mąki, 170 ml oleju, 150 ml mleka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Olej i mleko wlać do miski. Osobno ubić jaja z cukrem pudrem z aromatem cytrynowym na puszystą masę. Przesiać mąkę z proszkiem do mieszanki oleju z mlekiem, dodać masę jajeczną i wszystko wymieszać. Wyłożyć foremki do 3/4 wysokości, piec w temp. 190°C około 20-25 minut. Po ostudzeniu babeczki udekorować lukrem.
Przechowywać w suchym miejscu.