FRoSTA Barszcz ukraiński 400 g
Kulinarne Inspiracje ...i z pomysłem: Barszcz ukraiński po chłopsku Składniki: 1 opakowanie barszczu ukraińskiego FRoSTY, 1,5 l bulionu warzywnego, 500 g ziemniaków, 200 g boczku wędzonego, 200 g kiełbasy, 2 duże cebule, sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Do wrzącego bulionu wrzuć zamrożony barszcz i pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprowadź do wrzenia, gotuj przez 12 minut. 2. Pokrojone w kostkę cebule zeszklij na patelni, dodaj pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę. Smaż razem z cebulą przez około 10 minut. 3. Zawartość patelni przełóż do gotującej się zupy. Całość przypraw solą i pieprzem i duś jeszcze 5-7 minut. Przed podaniem ozdób kleksem gęstej śmietany.
Przechowywanie w domu: Zamrażalnik * (-6 °C) 4 dni ** (-12 °C) 3 tygodnie *** (-18 °C) patrz nadruk na opakowaniu Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.