FRoSTA Ryba grillowana w sosie ziołowym 250 g (2 sztuki)
Podaj Rybę grillowaną wraz z oryginalną sałatką: Sałatka z papryką i grzankami Składniki: 80 g chleba pszennego, 200 g pomidorów koktajowych, 1 łyżka kaparów, 1 cebula czerwona, ? czerwonej papryki, ? żółtej papryki, ? cytryny, 3 łyżki oliwy, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka bazylii, szczypiorek, sól, pieprz Sposób przygotowania: Paprykę opiec z każdej strony w piekarniku. Chleb pokroić w drobną kostkę i zapiekać w temperaturze 180 °C przez około 10 minut. Paprykę obrać ze skórki i pokroić w kostkę, dodać przepołowione pomidory, pokrojoną w piórka cebulę, kapary i posiekany szczypiorek. Przygotować sos: wymieszać 1 łyżkę soku z cytryny, oliwę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Doprawić bazylią, solą i pieprzem. Sos wymieszać ze składnikami sałatki.
Przechowywanie w domu: Lodówka 1 dzień Zamrażalnik * (-6 °C) 4 dni ** (-12 °C) 3 tygodnie *** (-18 °C) patrz nadruk na opakowaniu Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.