FRoSTA Włoszczyzna 400 g
Kulinarne inspiracje ...i z pomysłem: Zupa chińska Składniki: 1 opakowanie Włoszczyzny FRoSTY, 400 g fileta z kurczaka, 200 g makaronu chińskiego, 50 g chińskich grzybów mun, 2 czerwone papryki, 1 puszka pędów bambusa, sos sojowy, imbir, sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Do 2 l wrzącej wody wrzuć pokrojony w kostkę filet i gotuj przez ok. 10 minut. Po tym czasie wrzuć zamrożoną włoszczyznę i pokrojoną w paski paprykę. 2. Po 5 minutach od zagotowania dodaj odsączony bambus, pokrojone w paski grzyby mun i przyprawy. 3. Wszystko gotuj jeszcze 30 minut na wolnym ogniu. Na końcu dodaj makaron chiński i poczekaj 2-3 minuty aż zmięknie. Oryginalnym dodatkiem może być trawa cytrynowa.
Przechowywanie w domu: Zamrażalnik * (-6 °C) 4 dni ** (-12 °C) 3 tygodnie *** (-18 °C) patrz nadruk na opakowaniu Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.