Gellwe Disney Wróżki Babeczki z tęczowymi kremami 281 g
Przygotuj: do wypieku babeczek: 1 jajko, 75 ml oleju (ok. 8 łyżek), 60 ml wody (ok. 6 łyżek) do sporządzenia 3 kremów: po 75 ml mocno schłodzonego mleka z lodówki (około 1/3 szklanki) 1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Na blasze do pieczenia ustawić 15 papierowych foremek. Mieszankę do pieczenia babeczek wsypać do miski, dodać jajka, olej i wodę, a następnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach przez około 2 minuty do uzyskania jednolitej konsystencji. 2. Przygotowane ciasto przełożyć równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po ok. 1 łyżce, do 2/3 wysokości foremek) i natychmiast wstawić do nagrzanego piekarnika. 3. Piec babeczki na środkowym poziomie piekarnika 16-18 minut (bez termoobiegu!). Po upieczeniu babeczek wyjąć je z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. Dekoruj i baw się! Dekorowanie babeczek: Z przygotowanych kremów w kolorach: żółtym, różowym i niebieskim można uzyskać kremy w kolorach: zielonym, pomarańczowym i fioletowym. Górę babeczek udekorować według uznania kolorowymi kremami i posypką. Sposób przygotowania kremów: 1. Do wysokiego naczynia wlać 75 ml mocno schłodzonego mleka z lodówki, a następnie wsypać zawartość saszetki z mieszanką do kremu. 2. Przy pomocy miksera ubijać na najwyższych obrotach przez 2-3 min. do momentu uzyskania pożądanej konsystencji. 3. Analogicznie przygotować pozostałe dwa kremy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.