Gellwe Krem do tortów i ciast czekoladowy smak 140 g
Do sporządzenia kremu o smaku czekoladowym przygotuj: - 300 ml zimnego mleka (ok. 1 i 1/4 szklanki), - 100 g masła lub margaryny. Sposób przygotowania: Wersja z mlekiem: 1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml zimnego mleka. 2. Zawartość torebki wsyp do mleka, miksuj najpierw na najniższych, a następnie na najwyższych obrotach przez 2 minuty. Wersja z mlekiem i masłem lub margaryną: Krem przygotuj wg. pkt. 1 i 2. W osobnym naczyniu utrzyj 100 g miękkiego masła lub margaryny, a następnie dodaj do uprzednio przygotowanego kremu, całość miksuj do momentu otrzymania gładkiej konsystencji (około 1 minutę). Krem użyj do przełożenia i dekoracji ciasta lub tortu bezpośrednio po jego przygotowaniu, a następnie wstaw do schłodzenia w lodówce na ok. 3 godz.
Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii produkcyjnej. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.