Giovanni Krajanka 8 jajeczny Makaron 250 g
"Prawdziwy niedzielny rosół" Składniki: Giovanni krajanka 8 jajeczny, 500 g wołowiny np. antrykot, ? kury, 100 g wątróbki z drobiu, 2 marchewki, 2 pietruszki, ? selera, cebula opieczona, 1 goździk, kilka ziaren pieprzu, 3 szt. ziela angielskiego, 2 suszone grzybki, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, posiekana natka pietruszki. Sposób przygotowania: Namaczamy grzyby w niewielkiej ilości wody. Wołowinę oraz kurę moczymy ok. 30 min. w zimnej wodzie. Następnie zalewamy zimną wodą ok. 2,5 l, gotujemy na niedużym ogniu, doprowadzamy do wrzenia, odszumowując od czasu do czasu. Po ok. 40 min. dodajemy pokrojone warzywa, cebulę, goździk, ziele angielskie, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy ok. 1 godzinę. Rosół przecedzamy. Wątróbkę oczyszczamy z błonek, wkładamy do przecedzonego rosołu, dodajemy pokrojone w paseczki grzybki. Gotujemy ok. 10 min. Podajemy z makaronem "Giovanni" oraz pokrojonym w paseczki mięsem z rosołu, ugotowaną marchewką oraz kilkoma płatkami świeżego czosnku.
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.