HiPP BIO Kaszka mleczno-zbożowa na dobranoc owsianka z jabłkami od 6. miesiąca 250 g
Sposób przygotowania Kaszkę przygotowuj zgodnie z poniższym opisem. Pamiętaj, że wielkość porcji należy dopasować do wieku i apetytu dziecka. 1. Do przygotowania kaszki zawsze używaj przegotowanej wody, schłodzonej do temperatury ok. 50 °C. 2. Do miseczki wsyp odpowiednią (zgodną z poniższą tabelą) ilość proszku. 3. Odmierz odpowiednią (zgodną z poniższą tabelą) ilość przegotowanej wody, zalej nią proszek i wymieszaj. 4. Pozostaw do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Sprawdź temperaturę. Objętość porcji Wiek od 6. miesiąca Proszek 45 g (4 łyżki stołowe) Woda 140 ml Porcja 185 g Wiek od 8. miesiąca Proszek 50 g (4-5 łyżek stołowych) Woda 155 ml Porcja 205 g Wiek w celu przygotowania mniejszej porcji Proszek 40 g (3-4 łyżki stołowe) Woda 130 ml Porcja 170 g Ważne informacje - Dla zdrowia Twojego dziecka ważne jest przestrzeganie sposobu przygotowania kaszki. - Zawsze podawaj kaszkę łyżeczką i przygotowuj ją bezpośrednio przed karmieniem. - Po każdym użyciu starannie zamknij torebkę. Przechowuj ją w higienicznych warunkach, w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3-4 tygodni po otwarciu. - Nie podgrzewaj kaszki w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!). - W celu ochrony ząbków dziecka przed próchnicą nie podawaj kaszki po wieczornej pielęgnacji jamy ustnej.
Najlepiej spożyć przed: data minimalnej trwałości oryginalnie zamkniętego produktu podana na górze kartonowego opakowania.