Hortex Zupa cebulowa 450 g
Kulinarne inspiracje Hortex Wątróbka z karmelizowaną cebulą z wiśniami i majerankiem Lista zakupów: -Zupa cebulowa Hortex - 1 opak. -Wiśnie bez pestek Hortex - 1 szklanka -0,5 kg wątróbki drobiowej -2 łyżki mąki -1 łyżka miodu -1 łyżka octu balsamicznego -1 łyżka majeranku -sól, pieprz Przygotowanie: Zawartość zupy cebulowej Hortex karmelizujemy na rozgrzanej oliwie. Po kilku minutach dodajemy miód, ocet, majeranek i wiśnie. Smażymy na wolnym ogniu 10-15 min. Przyprawiamy do smaku. Na drugiej patelni smażymy wątróbkę, oprószoną mąką. Usmażoną wątróbkę solimy i dekorujemy karmelizowaną cebulką. Podajemy w podpieczonej, chrupiącej bułce lub z ziemniakami z wody. 4 porcje (1 porcja = 282 kcal) w 30 minut Zupa cebulowa z serem i białym winem Lista zakupów: -Zupa cebulowa Hortex - 1 opak. -3 łyżki masła -200 ml wytrawnego białego wina -3 ząbki czosnku -100 g twardego sera żółtego np. gouda -2 plasterki topionego sera np. gouda (ok. 66 g) -vegeta lub jarzynka, 4 ziarenka ziela angielskiego, czarny pieprz w ziarenkach, czarny pieprz mielony, 2 liście laurowe -1 łyżeczka suszonego tymianku, szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie: Na patelni roztopić masło, dodać zupę. Przykryć i dusić 35 minut. Dodać 1 łyżkę vegety i podlać niewielką ilością wody. Podczas duszenia często mieszać, pod koniec dodać wino i dalej dusić, bez przykrycia ok. 15 minut. Zagotować 0,5 l wody z dodatkiem ziela angielskiego, ziarenek pieprzu, liści laurowych. Do wywaru dodać uduszoną zupę, podsmażony pokrojony czosnek. Gotować ok. 30 minut, dodać pokrojony ser, 2 plastry sera topionego, tymianek, gałkę muszkatołową. Gotować jeszcze 10 minut na małym ogniu. Doprawić solą i pieprzem.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania) * -6 °C 4 dni ** -12 °C 1 miesiąc *** poniżej -18 °C do daty podanej na opakowaniu Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C