Humana Kaszka bezmleczna HA/SL gryczana po 4. miesiącu 200 g
Różnorodne możliwości przyrządzenia, dla każdego gustu i potrzeb. W ramach urozmaiconej diety uzupełniającej, zaleca się podanie każdego dnia jednej porcji kaszki jako głównego posiłku i w zależności od apetytu, jednej porcji bezmlecznej kaszki zbożowej jako przekąski. W żywieniu hipoalergicznym tylko z wodą Humana Baby-Wasser (lub inną wodą), z dodatkiem oleju, jako bezmleczna „przekąska” 27 g gryczanej kaszki bezmlecznej Humana HA/SL (ok. 3 łyżki) + 3,5 g oleju rzepakowego (ok. 1 łyżeczka do herbaty) + 150 ml wody = ok. 180 g bezmlecznej kaszki. z Humana HA 2 Premium 20 g gryczanej kaszki bezmlecznej Humana HA/SL (ok. 2 łyżki) + 21 g Humana HA 2 Premium (ok. 2 czubate łyżki) + 140 ml wody = ok. 180 g hipoalergicznej kaszki. W żywieniu bezmlecznym z bezmlecznym preparatem sojowym Humana SL 24 g gryczanej kaszki bezmlecznej Humana HA/SL (ok. 2 czubate łyżki) + 20 g Humana SL (ok. 2 łyżki) + 135 ml wody = ok. 180 g bezmlecznej kaszki. Normalne żywienie z Humana 2 Premium 20 g gryczanej kaszki bezmlecznej Humana HA/SL (ok. 2 łyżki) + 21 g Humana 2 Premium (ok.3 łyżki) + 140 ml wody = ok. 180 g mlecznej kaszki. jako półmleczna lub pełnomleczna kaszka (po 6. miesiącu) 27 g gryczanej kaszki bezmlecznej Humana HA/SL (ok. 3 łyżki) + 75 ml wody + 75 ml pełnego mleka (kaszka półmleczna) lub + 150 ml pełnego mleka (kaszka pełnomleczna) = ok. 180 g mlecznej kaszki. Sposób przygotowania: Do każdego posiłku świeżo przegotuj wodę i ostudź do temperatury 50°C (lub wodę Humana Baby-Wasser podgrzej do temperatury 50°C). Do talerza wsyp odpowiednią porcję proszku. Do proszku dodaj zaleconą objętość wody Humana Baby-Wasser lub innej wody. Wymieszaj widelcem do uzyskania pożądanej konsystencji. Otwartą torebkę, po pobraniu proszku, dobrze zamykaj i przechowuj w chłodnym i suchym miejscu. Ważne informacje Kaszkę podawaj dziecku łyżeczką. Zwracaj uwagę na staranną pielęgnację zębów - od pierwszych ząbków. Podczas przyrządzania posiłku dokładnie przestrzegaj przepisu przygotowania. Niewłaściwe przygotowanie i przechowywanie może stanowić zagrożenie dla zdrowia dziecka. Kaszkę przyrządzaj świeżo przed każdym posiłkiem i natychmiast po przygotowaniu podaj ją dziecku. Nigdy nie podawaj ponownie wcześniej nie zjedzonych resztek, nawet wtedy, gdy były one przechowywane w lodówce.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu