Humana Kaszka bezmleczna HA/SL ryżowo-kukurydziana z jabłkami po 4. miesiącu 200 g
W ramach urozmaiconej diety uzupełniającej, zaleca się podanie każdego dnia jednej porcji kaszki jako głównego posiłku i w zależności od apetytu, jednej porcji bezmlecznej kaszki zbożowo-owocowej jako przekąski. W żywieniu hipoalergicznym tylko z wodą Humana Baby-Wasser (lub inną wodą), z dodatkiem oleju, jako bezmleczna „przekąska”. 45 g kaszki bezmlecznej Humana HA/SL (ok. 5 łyżek) + 5 g oleju rzepakowego (ok. 1,5 łyżeczki do herbaty) + 135 ml wody = ok. 185 g bezmlecznej kaszki. z Humana HA 2 Premium 38 g kaszki bezmlecznej Humana HA/SL (ok. 4 czubate łyżki) + 17 g Humana HA 2 Premium (ok. 2 łyżki) + 130 ml wody = ok. 185 g hipoalergicznej kaszki. W żywieniu bezmlecznym z bezmlecznym preparatem sojowym Humana SL 45 g kaszki bezmlecznej Humana HA/SL (ok. 5 łyżek) + 19,5 g Humana SL (ok. 2 łyżki) + 120 ml wody = ok. 185 g bezmlecznej kaszki. Normalne żywienie z Humana 2 Premium 35 g kaszki bezmlecznej Humana HA/SL (ok. 4 łyżki) + 15 g Humana 2 Premium (ok. 2 łyżki) + 135 ml wody = ok. 185 g mlecznej kaszki. jako półmleczna lub pełnomleczna kaszka (po 6. miesiącu) 47 g kaszki bezmlecznej Humana HA/SL (ok. 5 łyżek) + 70 ml wody + 70 ml pełnego mleka (kaszka półmleczna) lub + 140 ml pełnego mleka (kaszka pełnomleczna) = ok. 190 g mlecznej kaszki. Sposób przygotowania: Do każdego posiłku świeżo przegotuj wodę i ostudź do temperatury 50°C (lub wodę Humana Baby-Wasser podgrzej do temperatury 50°C). Do talerza wsyp odpowiednią porcję proszku (patrz tabela). Do proszku dodaj zaleconą objętość wody Humana Baby-Wasser lub innej wody (patrz tabela). Wymieszaj widelcem do uzyskania pożądanej konsystencji. Otwartą torebkę, po pobraniu proszku, dobrze zamykaj i przechowuj w chłodnym i suchym miejscu. Ważne informacje Kaszkę podawaj dziecku łyżeczką. Zwracaj uwagę na staranną pielęgnację zębów - od pierwszych ząbków. Podczas przyrządzania posiłku dokładnie przestrzegaj przepisu przygotowania. Niewłaściwe przygotowanie i przechowywanie może stanowić zagrożenie dla zdrowia dziecka. Kaszkę przyrządzaj świeżo przed każdym posiłkiem i natychmiast po przygotowaniu podaj ją dziecku. Nigdy nie podawaj ponownie wcześniej nie zjedzonych resztek, nawet wtedy, gdy były one przechowywane w lodówce.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu