Kamis Fix Szynka po staropolsku 28 g
Lista zakupów: 600 g szynki wieprzowej 200 g kiełbasy 3 ogórki kiszone 600 g ziemniaków 2 łyżki śmietany Sposób przygotowania: 1 Piekarnik nagrzej do 180°C. 2 Otwórz woreczek i włóż ostrożnie pokrojone w kostkę mięso, kiełbasę, ogórki oraz ziemniaki. Zalej szklanką wody wymieszaną z mieszanką i zamknij woreczek. 3 Delikatnie wstrząśnij woreczkiem nad naczyniem żaroodpornym, aby całość została dobrze wymieszana. 4 Zawiązany woreczek włóż do naczynia żaroodpornego w taki sposób, aby składniki były równomiernie rozłożone. Piecz 60 minut. Ostrożnie otwórz woreczek, gdyż uwolniona para może być gorąca. Po wyjęciu potrawy z woreczka na duży talerz, dodaj śmietanę. Nie zwiększaj ilości składników podanych w przepisie.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.