Kotányi 2w1 Soczysta karkówka Mieszanka przypraw z workiem do pieczenia 25 g
Dodać: ok. 800 g świeżej karkówki lub schabu 3-4 porcje 1 Wyjąć woreczek z górnej części opakowania i otworzyć. Do środka włożyć mięso, wsypać całą przyprawę i wlać ok. 100 ml wody. 2 Worek szczelnie zamknąć załączoną klamrą i potrząsnąć całością tak, aby przyprawa dokładnie pokryła mięso. 3 Całość umieścić w naczyniu żaroodpornym w taki sposób, aby po włożeniu do piekarnika worek nie dotykał żadnej ze ścian piecyka. 4 Piec na najniższej półce w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180°C (przy włączonym termoobiegu 160°C) przez około 80 min. Aby karkówka była chrupiąca, 20 min. przed końcem pieczenia ostrożnie rozciąć górną część worka używając noża lub nożyczek. (Uwaga: z worka wyleci gorąca para!) Całość ponownie wstawić do piekarnika na pozostałe 20 min. Smacznego! Wskazówka: Aby wzmocnić aromat potrawy zamiast wody można dodać piwa bądź soku jabłkowego!
Przechowywać w suchym miejscu.