Kotányi 2w1 Soczyste udka z kurczaka Mieszanka przypraw z workiem do pieczenia 25 g
Dodać: 1-1,3 kg świeżych udek z kurczaka 3-4 porcje 1 Wyjąć woreczek z górnej części opakowania i otworzyć. Do środka włożyć udka i wsypać całą przyprawę. 2 Worek szczelnie zamknąć załączoną klamrą i potrząsnąć całość tak, by przyprawa dokładnie pokryła mięso. 3 Całość umieścić w naczyniu żaroodpornym w taki sposób, aby po włożeniu do piekarnika worek nie dotykał żadnej ze ścian piecyka. 4 Piec na najniższej półce w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180°C (przy włączonym termoobiegu 160°C) przez około 50 min. Aby skórka kurczaka była chrupiąca, 15 min. przed końcem pieczenia ostrożnie otworzyć wierzchołek worka używając noża lub nożyczek. (Uwaga: z worka wyleci gorąca para!) Całość ponownie wstawić do piekarnika na pozostałe 15 min. Smacznego! Wskazówka: Można też upiec kurczaka w całości! (zalecany czas pieczenia 60 min.)
Przechowywać w suchym miejscu.