Kotányi 2w1 Soczysty kurczak pieczony w ziołach Mieszanka przypraw z workiem do pieczenia 25 g
Dodać: całego kurczaka: 1-1,3 kg 3-4 porcje 1 Wyjąć woreczek z górnej części opakowania i otworzyć. Do środka włożyć kurczaka obsypanego przyprawą i dodać 1-2 łyżki wody. 2 Worek szczelnie zamknąć załączoną klamrą i potrząsnąć całość. 3 Całość umieścić w naczyniu żaroodpornym tak, aby po włożeniu do piekarnika worek nie dotykał żadnej ze ścian piecyka. 4 Piec na najniższej półce w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180°C (przy włączonym termoobiegu 160°C) przez około 60 min. Aby skórka kurczaka była chrupiąca, 15 min. przed końcem pieczenia należy ostrożnie rozciąć górną część worka używając noża lub nożyczek. (Uwaga: z worka wyleci gorąca para!) Całość ponownie wstawić do piekarnika na pozostałe 15 min. Smacznego! Wskazówka: Spróbuj też pieczonych udek z kurczaka! (zalecany czas pieczenia 50 min.)
Przechowywać w suchym miejscu.