Krakus Boczek do pieczenia lub wędzenia
Sznurek znajdujący się w opakowaniu nie nadaje się do spożycia. Spożyć bezpośrednio po otwarciu opakowania. Spożyć po obróbce cieplnej. Sposób przygotowania: Wędzenie: Produkt wyjąć z opakowania, zawiesić na kijach wędzarniczych i pozostawić w temp. pokojowej na ok. 2-3 godziny do obeschnięcia powierzchni. Wkładać do rozgrzanej wędzarni (temp. 50-60 °C, bez zadymienia), zostawić do wysuszenia powierzchni produktu (ok. 45-60 minut). Rozpocząć wędzenie dymem w wędzarni do uzyskania oczekiwanej barwy (temp. 50-60 °C). Po wyjęciu z wędzarni, parzyć w wodzie w temp. 80 °C do uzyskania 72 °C wewnątrz produktu (przy masie ok. 2 kg - czas parzenia ok. 2 h). Pieczenie: Po wyjęciu z opakowania parzyć w wodzie w temp. 80 °C do uzyskania 72 °C wewnątrz produktu (przy masie ok. 2 kg - czas parzenia ok. 2 h). Zapiekanie: pieczenie w piekarniku w temp. 180 °C (ok. 15-20 minut).
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +4°C.