Krakus Karkówka w folii do pieczenia
Spożyć po obróbce cieplnej. Przygotowanie (porcja około 1 kg) 1. Wyjmij marynatę z ozdobnego opakowania. Nie zdejmuj transparentnej folii, służy ona do pieczenia. 2. Wstaw marynatę w folii do pieczenia do rozgrzanego piekarnika. Ułóż opakowanie jak na obrazku. Nie rozcinaj opakowania i nie wyjmuj produktu. 3. Piecz przez godzinę w temperaturze 200°C, następnie 30 minut w temperaturze 180°C. Opakowanie, pod wpływem temperatury, po pewnym czasie samoczynnie się otworzy. 4. Po upieczeniu pozostaw w zamkniętym piekarniku około 30 minut. 5. Wyjmij pieczeń z piekarnika i zdejmij folię. 6. Na ciepło, po dodaniu ulubionych dodatków, otrzymasz tradycyjne, polskie danie. 6a. Po wystudzeniu otrzymasz delikatną wędlinę, która łatwo się kroi.
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +4°C. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 godziny.