Lubella Sos Bolognese 500 g
Spaghetti po bolońsku 25 minut, 4 osoby, łatwe Składniki 400 g spaghetti Lubella, 500 g sosu bolońskiego Lubella, 250 g mielonej chudej wołowiny, 1 łyżka oleju lub oliwy, 50 g tartego parmezanu, sól, pieprz, ? szklanki czerwonego wina Sposób przygotowania Na patelni rozgrzewamy na średnim ogniu olej lub oliwę. Dodajemy mieloną wołowinę i smażymy ok. 10 minut mieszając, aż mięso się zarumieni. Dodajemy czerwone wino oraz pieprz i sól do smaku. Potrawę możemy wzbogacić ulubionymi ziołami. Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Oddzielnie podgrzewamy sos boloński Lubella. Gorący makaron wkładamy na talerze. Na makaron kładziemy podsmażone mięso i całość polewamy sosem. Podajemy posypany parmezanem.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 48 godzin.