Lubella Szybko z patelni Pikantne rurki 186 g
Pikantne rurki 15 minut, 3 porcje Przygotuj: pojedynczą pierś z kurczka (250 g) ? papryki czerwonej (115 g) ? papryki zielonej (115 g) 1 średnią cebulę (80 g) 3 łyżki oleju (25 ml) 2 szklanki gorącej wody (500 ml) 1. Zagotuj wodę w czajniku. Na patelni, na niewielkiej ilości oleju podsmaż pokrojoną pierś z kurczaka i cebulę pokrojoną w pióra. 2. Dodaj paprykę pokrojoną w paski i smaż przez kilka minut. 3. Do usmażonych składników dodaj makaron i mieszankę z opakowania, wlej gorącą wodę i dokładnie wymieszaj. 4. Gotuj ok. 10 minut co jakiś czas mieszając, aż makaron będzie miękki (w razie konieczności dodaj jeszcze ? szklanki wody). Wypróbuj również Rurki z pomidorkami i wędzonym boczkiem 100 g wędzonego boczku 200 g pomidorków koktajlowych 3 łyżki czarnych oliwek natka pietruszki 2 szklanki gorącej wody (500 ml) 1. Zagotuj wodę w czajniku. Pokrój boczek i usmaż na patelni. Dodaj pokrojone pomidorki i podsmaż ok. 2 minuty. 2. Dodaj makaron i mieszankę z opakowania, wlej gorąca wodę i dokładnie wymieszaj. Gotuj ok. 5 minut co jakiś czas mieszając. 3. Po upływie 5 minut dodaj pokrojone oliwki, gotuj dalej, aż makaron będzie miękki (w razie konieczności dodaj jeszcze ? szklanki wody). 4. Gotowe danie posyp posiekaną natką pietruszki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu