Sante Skarby Ziemi Nasiona konopi niełuskane 150 g
Niełuskane nasiona konopi mają przyjemny orzechowy smak i zapach. Można je jeść na surowo, doskonale smakują uprażone na suchej patelni. Jedz codziennie 2-3 łyżki nasion konopi niełuskanych w ulubionej postaci. Surowe niełuskane nasiona konopi to doskonały dodatek do: - koktajli, jogurtów, owsianki, musli - wypieków (np. chleba, ciastek) - kasz i makaronu Prażone niełuskane nasiona konopi to także: - posypka do sałatek, - chrupiąca przekąska (alternatywa dla słodyczy, chipsów i paluszków). Jak uprażyć niełuskane nasiona konopi? Wsyp nasiona na suchą patelnię (bez tłuszczu) i podgrzewaj je na średnim ogniu ok. 10 minut, cały czas mieszając, aż nasiona się przyrumienią. Gotowe!
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym, czystym i przewiewnym miejscu.