Stan Przecier ogórkowy 500 g
Zupa ogórkowa Danie dla 4-6 osób Składniki: 3 litry wody, 4 pałeczki z kurczaka, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, ząbek czosnku, 2 ziarnka ziela angielskiego, liść laurowy, szczypta pieprzu, sól, 1/2 łyżki mąki, 1/2 szklanki śmietany, koperek, przyprawa do zup. Opis przygotowania: Pałeczki z kurczaka gotujemy, w trakcie gotowania dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, posiekany czosnek, starte na grubych oczkach warzywa, oraz pokrojone w kostke ziemniaki. Wszystko gotujemy aż do uzyskania miękkich ziemniaków. Następnie do gotującego wywaru dodajemy przecier z ogórków kwaszonych. Aby zupa nabrała odpowiedniej gęstości do ? szklanki zimnego wywaru dodajemy mąkę oraz ? szklanki śmietany. Intensywnie mieszamy i dodajemy do całości. Doprawiamy zupę przyprawami i czekamy aż wszystko się zagotuje. Posypujemy koperkiem. Smacznego.
Przechowywać w temp. od 0°C do + 15°C