Winiary Pomysł na... Panna Cotta smak czekoladowy 86 g
Lista zakupów - 250 ml śmietanki 30% - 250 ml mleka Przygotowanie 15 min. Czas chłodzenia 1,5 h. 4 porcje Sposób przygotowania 1) Do garnka wlać 250 ml mleka, 250 ml, śmietanki i wsypać zawartość większej saszetki (baza). Dokładnie wymieszać, tak aby nie było grudek. 2) Całość mieszając doprowadzić do wrzenia. Przygotowany deser rozlać do 4 foremek/filiżanek. Chłodzić w lodówce do stężenia (około 1,5 godziny). 3) Zawartość mniejszej saszetki (sos) wsypać do naczynia i zalać 50 ml wrzącej wody. Dokładnie wymieszać. Ostudzić i schłodzić w lodówce. Przed serwowaniem deseru sos ponownie wymieszać. 4) Foremki z kremem zanurzać pojedynczo w gorącej wodzie (nie dłużej niż 10 sekund) i wykładać do góry dnem. Gotowy deser polać sosem. Nasze Inspiracje Jeśli lubisz ciekawe połączenia, do bazy o smaku czekoladowym możesz dodać startą skórkę z pomarańczy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.