Winiary Pomysł na... Soczystego kurczaka w ziołach z nutą cytryny 29 g
Lista zakupów 1 kg pałek z kurczaka (około 8 sztuk) 60 min 4 porcje Sposób przygotowania: 1. Podgrzej piekarnik do 200°C. Nie używaj funkcji grill. Do woreczka z górnej części opakowania włóż pałki z kurczaka i dodaj przyprawy z dolnej części opakowania. Woreczek zamknij czerwoną zapinką, którą znajdziesz w woreczku. 2. Delikatnie obracając woreczek, równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie. 3. Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego do 200°C piekarnika i piecz na niższym poziomie przez 60 minut. Jeśli chcesz, aby skórka była bardziej chrupiąca, 10 minut przed końcem pieczenia folię natnij i rozchyl. 4. Po wyciągnięciu z piekarnika, odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego gorące powietrze. Dobra rada: Upieczone pałki z kurczaka podawaj z ugotowanym ryżem i surówką z marchwi.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.