Winiary Pomysł na... Tajską zupę z kurczakiem 53 g
Lista zakupów (4 porcje) - filet z kurczaka, średni - 150 g - 1 mała cukinia - 100 g - 1 średnia marchewka - 100 g - pęczek dymki lub szczypiorek ok. 20 g Sposób przygotowania: 1. Mięso pokrój w kostkę. Warzywa oczyść i pokrój w cienkie paski. 2. Zagotuj 750 ml wody, wrzuć pokrojone mięso. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu. Dodaj marchew i cukinię, gotuj przez kolejne 10 minut. 3. Zawartość z większej saszetki rozprowadź w 250 ml zimnej wody i wlej do zupy, gotuj razem przez 5 minut. 4. Pod koniec gotowania wsyp zawartość z mniejszej saszetki i szczypiorek, dokładnie wymieszaj. Gotuj przez 1 minutę. Zrób to po swojemu Zupę tajską możesz przygotować z rybą lub krewetkami. Zamiast dymki możesz dodać szpinak lub natkę kolendry. Cukinię możesz zastąpić kilkoma liśćmi kapusty pekińskiej.
Przechowywać w suchych i chłodnym miejscu.