Winiary Sosy Popisowe Sos pieczeniowy z cebulką 32 g
Sposób przyrządzania: Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając. Moc możliwości z sosem Zrazy wołowe z sosem z cebulką i kaszą (4 porcje) 1 Sos pieczeniowy z cebulką Winiary 4 cienkie plastry wołowiny z udźca (po 180 g każda) 1 łyżka mąki pszennej 150 g kaszy jęczmiennej 4-6 ziarenek czarnego pieprzu 16 pomidorów koktajlowych 1/2 pęczka pokrojonej natki pietruszki 1 łyżka oleju 1 listek laurowy tymianek, sól, pieprz Wołowinę lekko rozbij, oprósz solą, pieprzem i mąką. Obsmaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Zrazy przełóż do rondla bez tłuszczu, zalej wodą (muszą być przykryte). Dodaj listek, ziarenka pieprzu i tymianek. Duś pod przykryciem do miękkości. Wywar z duszenia uzupełnij wodą do 2 szklanek i zalej kaszę w rondelku, gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości. Dodaj natkę pietruszki, wymieszaj. Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Pomidorki podsmaż na tłuszczu ze smażenia mięsa. Na talerz wyłóż kaszę, obok mięsa i polej sosem, pomidorki wyłóż na kaszę.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.