Winiary Sosy Popisowe Sos pieczeniowy ze śliwką 33 g
Sposób przyrządzania: Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając. Moc możliwości z sosem Pieczeń karkowa z sosem śliwkowym (4 porcje) 1 Sos pieczeniowy ze śliwką Winiary 600 g karkówki 4 jabłka 2 łyżki oleju 400 g fasolki mrożonej (w sezonie świeżej) 1 płaska łyżka cukru 2 łyżki majeranku sól, pieprz czarny Karkówkę posyp solą, pieprzem i połową majeranku. Jabłka obierz i podziel na ćwiartki, wydrąż gniazda nasienne i pokrój na mniejsze cząstki. Obierkami obłóż mięso i włóż do blaszki wyłożonej gniazdami nasiennymi. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C i piecz 80 minut. Jabłka posyp pozostałym majerankiem i cukrem. Obsmaż na rozgrzanym oleju. Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Z upieczonej karkówki usuń obierki i pokrój na porcje, ułóż na jabłkach i polej Sosem. Podawaj z zieloną fasolką.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.