Ocena przepisu
Ten przepis został już przez Ciebie oceniony
Składniki
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
700 x 1 g
140 x 1 g
250 ml
5 x porcja (10 g)
łyżeczka (5 g)
opakowanie (16 g)
opakowanie (250 g)
sztuka (42 g)
20 x 1 g
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
Opis przygotowania przepisu
1
Drożdże kruszymy do miski, posypujemy cukrem. Wlewamy 5 łyżek ciepłego mleka oraz 3 łyżki mąki i mieszamy. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 min.
2
Siemię lniane zalewamy wrzątkiem, mieszamy i odstawiamy.
3
Pół kg mąki przesiewamy do miski, dodajemy 4 łyżki ksylitolu, mleko, 1/2 kostki wcześniej roztopionej margaryny, cukier waniliowy, kleik z siemienia oraz rozczyn i zagniatamy. Gotowe ciasto odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
4
Pozostałą mąkę przesiewamy na blat, łączymy z margaryną i pozostałym ksylitolem. W dłoniach łączmy ze sobą do uzyskania kruszonki.
5
Wyrośnięte ciasto wykładamy na blat, wałkujemy, wykrawamy kółka i układamy na blaszce. Tak podstępujemy z cały ciastem. Odstawiamy na 30 minut.
6
Na wyrośnięte krążki układamy umyte borówki oraz kruszonkę i odstawiamy na kolejne 20 min. Pieczemy w temperaturze 190 st. C przez 20 min. Ciepłe polewamy rozpuszczoną białą czekoladą.
Pyszne i bardzo miękkie drożdżówki z borówkami.
{{data.energy}}4 229 kcal
Lub {{data.energyAlt}}17 705 kJ ● Wartość energetyczna
{{data.protein}}99 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}597 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 84,3 g
{{data.fat}}150 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{data.saturatedFattyAcid}} 44,9 g
Kwasy tłuszczowe trans
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Mono nienasycone
{{data.monoSaturated}} 0,81 g
Wielonienasycone
{{data.polySaturated}} 2,1 g
Cholesterol
{{data.cholesterol}} 0 mg
Błonnik
{{data.fiber}} 20,2 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fiber}} g
Sól
{{data.salt}} 0,59 g
Wapń
{{data.calcium}} 10 mg
Sód
{{data.sodium}} 0 g
Woda
{{data.water}} 233 g
PHE
{{data.phe}} 4 957 mg
{{calculated.percentage}}%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Stały wydatek energii
Siedzący
Nieznaczna aktywność
Umiarkowana aktywność
Wysoka aktywność
Ekstremalna aktywność
Bez stałej aktywności
Wróć
Uzupełnij swój profil
Waga docelowa
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
{{targetWeightMessageText}}
Utwórz konto
{{errors.message}}
Wróć
Zarejestruj się
E-mail
Hasło
Hasło musi mieć co najmniej 6 znaków!
{{errors.message}}
Wróć
Wysłaliśmy Ci wiadomość weryfikacyjną!
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość weryfikacyjną na adres {{profile.email}}. W wiadomości e-mail kliknij przycisk "Dokończ rejestrację", a następnie zaloguj się.
Wróć
Zaloguj
E-mail
Hasło
{{errors.message}}
Nie pamiętasz hasła?
Wróć
Nie pamiętasz hasła?
Podaj adres e-mail użyty podczas rejestracji i zaznacz pole bezpieczeństwa „Nie jestem robotem”. Hasło zostanie do Ciebie wysłane automatycznie.
E-mail
Wróć
Wysłano
Nowe hasło zostało wysłane na Twój e-mail!
Skład wartości odżywczych
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Użytkownicy Premium nie widzą reklam
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu

Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii

Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.

Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.
Dine4Fit © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dine4Fit © 2025 Wszelkie prawa zastrzeżone.