Ocena przepisu
Ten przepis został już przez Ciebie oceniony
Składniki
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
2 x 150 g
porcja (50 g)
5 g
mała porcja (5 g)
porcja (200 g)
100 g
porcja (50 g)
porcja (5 g)
750 ml
szczypta (2 g)
duża porcja (3 g)
łyżka (10 ml)
100 g
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
Opis przygotowania przepisu
1
Rydze oczyścić, opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Odciąć ogonki i pokroić je na drobne kawałki. Na mniejsze części pokroić też większe kapelusze grzybów. Kilka mniejszych kapeluszy odstawić na później.
2
Na patelni na maśle zeszklić pokrojoną drobno cebulę. Pod koniec dodać posiekany czosnek i pokrojone rydze. Smażyć kilka minut.
3
Do garnka z wodą wrzucić obrane, umyte i pokrojone w kostkę warzywa oraz starty korzeń imbiru. Gotować pod przykryciem ok. pół godziny.
4
Gdy warzywa będą miękkie dodać do wywaru usmażone z cebulą i czosnkiem rydze. Doprawić solą , pieprzem i sokiem z cytryny. Gotować wszystko jeszcze kilka minut, po czym zmiksować na dość gęsty krem.
5
Odłożone kapelusze rydzów usmażyć krótko na maśle. Zupę wylać na talerze. Na wierzchu ułożyć usmażone rydze oraz dodać po łyżeczce śmietany.
Sezonowa zupa z rydzów, można użyć grzybów świeżych lub mrożonych, całkowity czas przygotowania 1 godz.
{{data.energy}}630 kcal
Lub {{data.energyAlt}}2 637 kJ ● Wartość energetyczna
{{data.protein}}19,6 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}75,8 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 11,9 g
{{data.fat}}24,8 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{data.saturatedFattyAcid}} 13,5 g
Kwasy tłuszczowe trans
{{data.transFattyAcid}} 0,14 g
Mono nienasycone
{{data.monoSaturated}} 1,4 g
Wielonienasycone
{{data.polySaturated}} 0,58 g
Cholesterol
{{data.cholesterol}} 12 mg
Błonnik
{{data.fiber}} 16,4 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fiber}} g
Sól
{{data.salt}} 2,2 g
Wapń
{{data.calcium}} 127 mg
Sód
{{data.sodium}} 0 g
Woda
{{data.water}} 940 g
PHE
{{data.phe}} 978 mg
{{calculated.percentage}}%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Dzienny poziom aktywności
Wróć
Uzupełnij swój profil
Waga docelowa
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
{{targetWeightMessageText}}
Utwórz konto
{{errors.message}}
Wróć
Zarejestruj się
E-mail
Hasło
Hasło musi mieć co najmniej 6 znaków!
{{errors.message}}
Wróć
Wysłaliśmy Ci wiadomość weryfikacyjną!
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość weryfikacyjną na adres {{profile.email}}. W wiadomości e-mail kliknij przycisk "Dokończ rejestrację", a następnie zaloguj się.
Wróć
Zaloguj
E-mail
Hasło
{{errors.message}}
Nie pamiętasz hasła?
Wróć
Nie pamiętasz hasła?
Podaj adres e-mail użyty podczas rejestracji i zaznacz pole bezpieczeństwa „Nie jestem robotem”. Hasło zostanie do Ciebie wysłane automatycznie.
E-mail
Wróć
Wysłano
Nowe hasło zostało wysłane na Twój e-mail!
Skład wartości odżywczych
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Użytkownicy Premium nie widzą reklam
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu
Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii
Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.
Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.
Dine4Fit © 2024 Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dine4Fit © 2024 Wszelkie prawa zastrzeżone.