Arla Finello Ser Mozzarella z Czosnkiem i Oregano 150 g
Zapiekanka z kurczakiem i serem Arla Finello Mozzarella z Czosnkiem i Oregano - 2 bagietki - 300 g piersi z kurczaka, pokrojonej w cienkie paski - 150 g Arla Finello Mozzarella z Czosnkiem i Oregano - 4 łyżeczki nasion sezamu - 2 łyżeczki masła - 1 łyżeczka soli Czas w piekarniku: ok. 10 min. w temperaturze 225°C - Sposób przyrządzenia: Rozpuścić łyżeczkę masła na patelni. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pokrojone w paski piersi z kurczaka i podsmażać przez ok. 2 min. Następnie mięso należy posolić i pozostawić pod przykryciem. Bagietki przekroić na pół, posmarować masłem i położyć na tacy wyłożonej papierem pergaminowym. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225°C. Po upływie 5 minut wyciągnąć bagietki i ułożyć na nich kawałki podsmażonego kurczaka oraz ser w wiórkach Arla Finello Mozzarella z Czosnkiem i Oregano. Całość dodatkowo posypać sezamem i solą. Następnie ponownie włożyć do piekarnika i zapiekać przez ok. 10 minut, aż do momentu, gdy bagietka stanie się lekko rumiana a ser się roztopi.
Przechowywać w temp: max 8°C.