Delecta Polewa smak krówka 100 g
Sposób przygotowania 1. a) w kąpieli wodnej Torebkę umieść w gorącej, ale nie wrzącej wodzie (temp. ok. 75°C), na ok. 5 minut do momentu rozpuszczenia polewy). Jeśli jest konieczne-wydłuż czas rozpuszczania polewy. Uwaga: Polewy nie można gotować. b) w kuchence mikrofalowej Torebkę umieścić w pozycji pionowej, na środku tacy obrotowej mikrofalówki, nastawionej na najniższą moc (max. 360 W) i około 1 minutę (w zależności od mikrofalówki czas podgrzewania może być inny). Nie wkładaj kilku torebek równocześnie do mikrofalówki. 2. Wyjmij torebkę z naczynia lub mikrofalówki (uwaga: polewa może być gorąca) i kilkakrotnie ją ugnieć, do momentu wyrównania struktury polewy (polewa jest gotowa do użycia gdy jest płynna). Odetnij róg opakowania. 3. Zawartość torebki równomiernie rozprowadź na wystudzonym cieście. Niewykorzystaną polewę możesz schłodzić i przechować do ponownego użycia (nie podgrzewaj ponownie otwartej torebki w mikrofalówce).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.