Dr. Oetker Lukier gotowy różowy 100 g
Sposób przygotowania 1. Torebkę zanurzyć w gorącej wodzie o temp. ok. 70°C na 3-5 minut. 2. Chwytając przez ściereczkę, wyjąć torebkę z naczynia i kilkakrotnie ugnieść, by wyrównać strukturę lukru. Odciąć róg opakowania. 3. Udekorować wystudzone ciasto. Uwagi i rady - Lukru nie należy przegrzewać powyżej temp. 70°C. - Aby uzyskać wodę o temp. ok. 70°C najlepiej zagotowaną wodę wlać do garnka i odstawić na ok. 15 min. - Najlepszy efekt uzyskuje się dekorując wystudzone ciasto. - Lukier po otwarciu należy zużyć w całości - może ulec wyschnięciu. - Nie podgrzewać w mikrofalówce. - Jedno opakowanie Lukru wystarcza na udekorowanie ok. 6 babeczek.
Najlepiej spożyć przed końcem terminu podanego na zgrzewie. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.