Kotlet panierowany z bakłażana z łososiem i dipem jogurtowym
({{foodstuff.foodstuff.foodstuffBrandTitle}})Ocena przepisu
Ten przepis został już przez Ciebie oceniony
Składniki
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
2 x duża porcja (150 g)
sztuka (55 g)
100 g
20 x 1 ml
porcja (15 g)
50 x 1 g
porcja (30 g)
łyżeczka (5 ml)
5 g
5 g
szczypta (2 g)
duża porcja (3 g)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
Opis przygotowania przepisu
1
Bakłażana umyć . Ułożyć w całości w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli jest duży, można przekroić na połowę. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. ok. pół godziny.
2
Jeszcze ciepły obrać ze skórki. Odchodzi bardzo łatwo. Następnie widelcem uklepać na grubość 1 cm. Posypać solą i pieprzem. Panierować najpierw w mące, potem w jajku, a na końcu w bułce tartej wymieszanej z serem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Odsączyć na papierowym ręczniku.
3
Dip wszystkie składniki dokładnie wymieszać : jogurt, sok z cytryny, serek kanapkowy z ziołami, przetarty ząbek czosnku, sól, pieprz, posiekaną papryczkę chili.
4
Na usmażonym kotlecie z bakłażana ułożyć plasterek łososia, który polać dipem.
Całkowity czas przygotowania z pieczeniem 1 godzina
{{data.energy}}1 214 kcal
Lub {{data.energyAlt}}5 084 kJ ● Wartość energetyczna
{{data.protein}}57,1 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}125 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 17,9 g
{{data.fat}}51,1 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{data.saturatedFattyAcid}} 16,7 g
Kwasy tłuszczowe trans
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Mono nienasycone
{{data.monoSaturated}} 3,4 g
Wielonienasycone
{{data.polySaturated}} 1,1 g
Cholesterol
{{data.cholesterol}} 237 mg
Błonnik
{{data.fiber}} 9,4 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fiber}} g
Sól
{{data.salt}} 7,1 g
Wapń
{{data.calcium}} 251 mg
Sód
{{data.sodium}} 0,09 g
Woda
{{data.water}} 286 g
PHE
{{data.phe}} 2 855 mg
{{calculated.percentage}}%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Dzienny poziom aktywności
Wróć
Uzupełnij swój profil
Waga docelowa
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
{{targetWeightMessageText}}
Utwórz konto
{{errors.message}}
Wróć
Zarejestruj się
E-mail
Hasło
Hasło musi mieć co najmniej 6 znaków!
{{errors.message}}
Wróć
Wysłaliśmy Ci wiadomość weryfikacyjną!
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość weryfikacyjną na adres {{profile.email}}. W wiadomości e-mail kliknij przycisk "Dokończ rejestrację", a następnie zaloguj się.
Wróć
Zaloguj
E-mail
Hasło
{{errors.message}}
Nie pamiętasz hasła?
Wróć
Nie pamiętasz hasła?
Podaj adres e-mail użyty podczas rejestracji i zaznacz pole bezpieczeństwa „Nie jestem robotem”. Hasło zostanie do Ciebie wysłane automatycznie.
E-mail
Wróć
Wysłano
Nowe hasło zostało wysłane na Twój e-mail!
Skład wartości odżywczych
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Użytkownicy Premium nie widzą reklam
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu
Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii
Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.
Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.
Dine4Fit © 2024 Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dine4Fit © 2024 Wszelkie prawa zastrzeżone.