Ocena przepisu
Ten przepis został już przez Ciebie oceniony
Składniki
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
porcja (2,6 g)
duża szklanka (500 ml)
porcja (3 g)
2 x porcja (10 g)
porcja (10 g)
łyżka (10 ml)
2 x porcja (15 g)
2 x sztuka (55 g)
porcja (5 ml)
3 x szklanka (250 ml)
Zapisz te składniki w swoim inteligentnym menu
Będziesz dokładnie wiedzieć, ile kalorii i składników odżywczych zawiera przepis.
Opis przygotowania przepisu
1
Przygotować zielone pesto: ząbek czosnku (lub więcej jeśli lubimy) , garść natki pietruszki i bazylii ( lub sama pietruszka, świetny byłby też świeży czosnek niedźwiedzi ), 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki startego sera (parmezan). Miksujemy wszystkie składniki dozując ilość składników tak, aby wyszła kremowa masa niezbyt jednak gęsta.
2
Tak przygotowane pesto wyłożyć po dużej łyżce do dwóch bulionówek lub miseczek.
3
W garnuszku ugotować bulion warzywny.
4
W osobnym garnku ugotować jajko w koszulce , po jednym na każdą porcję. Doprowadzić do wrzenia wodę z dodatkiem octu. Utworzyć łyżką wir i delikatnie wlać jajko. Dobrze jest wcześniej jajko wybić do małego naczynia. Gotować każde jajko po 3 minuty.
5
Gotowe jajko delikatnie przełożyć do miseczki na zielone pesto. Wlać gorący rosół. Można dodać ugotowaną marchewkę pokrojoną na plasterki , posypać szczypiorkiem i startym serem żółtym.
Całkowity czas przygotowania 30 minut
{{data.energy}}403 kcal
Lub {{data.energyAlt}}1 689 kJ ● Wartość energetyczna
{{data.protein}}24,9 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}5,2 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 1,9 g
{{data.fat}}31 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycone kwasy tłuszczowe
{{data.saturatedFattyAcid}} 10,2 g
Kwasy tłuszczowe trans
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Mono nienasycone
{{data.monoSaturated}} 14,1 g
Wielonienasycone
{{data.polySaturated}} 3 g
Cholesterol
{{data.cholesterol}} 474 mg
Błonnik
{{data.fiber}} 1,1 g
Zalecane dzienne spożycie: {{calculated.fiber}} g
Sól
{{data.salt}} 0,45 g
Wapń
{{data.calcium}} 473 mg
Sód
{{data.sodium}} 0,18 g
Woda
{{data.water}} 1 268 g
PHE
{{data.phe}} 1 243 mg
{{calculated.percentage}}%
Z zalecenago dziennego spożycia
Dokładniejsze oszacowanie dziennego spożycia
Edytuj swój profil poniżej i zapisz
Kobieta
Mężczyzna
Chcę
Schudnąć
Nabrać masy mięśniowej
Być fit
Rok urodzenia
Wzrost
Waga
Dzienny poziom aktywności
Wróć
Uzupełnij swój profil
Waga docelowa
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
Docelową wagę można wprowadzić później w aplikacji.
{{targetWeightMessageText}}
Utwórz konto
{{errors.message}}
Wróć
Zarejestruj się
E-mail
Hasło
Hasło musi mieć co najmniej 6 znaków!
{{errors.message}}
Wróć
Wysłaliśmy Ci wiadomość weryfikacyjną!
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość weryfikacyjną na adres {{profile.email}}. W wiadomości e-mail kliknij przycisk "Dokończ rejestrację", a następnie zaloguj się.
Wróć
Zaloguj
E-mail
Hasło
{{errors.message}}
Nie pamiętasz hasła?
Wróć
Nie pamiętasz hasła?
Podaj adres e-mail użyty podczas rejestracji i zaznacz pole bezpieczeństwa „Nie jestem robotem”. Hasło zostanie do Ciebie wysłane automatycznie.
E-mail
Wróć
Wysłano
Nowe hasło zostało wysłane na Twój e-mail!
Skład wartości odżywczych
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Użytkownicy Premium nie widzą reklam
Podkategoria
Przepisy i składniki
możesz zapisać w menu
Łatwy przegląd kategorii
uzyskaj lepszą kontrolę nad spożyciem i wydatkowaniem kalorii
Statystyki na drodze do osiągnięcia docelowej wagi
Określ swoją docelową wagę i śledź postępy.
Inspiruj się przepisami i innymi menu
Uzyskaj olbrzymią bazę danych produktów.
Dine4Fit © 2024 Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dine4Fit © 2024 Wszelkie prawa zastrzeżone.